Vanne Welho

Pyörän vanteen jumiutuminen on yleinen ongelma raskaiden ajoneuvojen kanssa. Useimmiten jumiutuneen renkaan vaihtamiseen joutuu käyttämään tuntikaupalla aikaa ja mitä mielikuvituksellisimpia apukeinoja. Vanne Welho on ratkaisu tähän ongelmaan. Sen avulla tiukastikin jumissa oleva rengas irtoaa vain muutamissa minuuteissa!

Vanne Welhon tarina

Pitkään maanrakennus- ja nosturipuolella työskennellyt Ilkka Liukas kehitti ratkaisun ongelmaan. Eräänä kertana he olivat yrittäneet irrottaa jumiutunutta rengasta nosturista, mutta pyörä ei irronnut millään. Rengasta yritettiin työntää pyörän navasta irti järeällä tunkilla, lekalla hakkaamalla ja kurottajalla vetämällä, mutta se ei auttanut. Rengas pisti vastaan, mutta väärälle miehelle. Porukka päätti lähteä välillä lepäämään ja yön aikana Liukas mietti kuumeisesti, miten renkaan saisi irti. Silloin hän kehitti Vanne-Welhon ensimmäisen prototyypin. Seuraavana aamuna rengas saatiin vanteen navasta laitteen avulla irti kivuttomasti ja nopeasti. Vanne-Welhon tarina alkoi tästä yöstä.

Vanne Welho

Vanne-Welho on järeä, mutta silti suhteellisen kevyt laite ja sen avulla on turvallista vaihtaa jumiutunut rengas. Se painaa n. 30 kiloa ja on täysin yhden miehen käytettävissä oleva. Welhoa on tästä syystä näppärä kuljettaa mukana, mikä helpottaa suuresti jos maantiellä sattuu rengasrikko. Pyörän vaihtamiseen ei tarvita muuta, kuin pyörämutteriavain ja Vanne-Welho, joiden avulla irrottaminen onnistuu muutamassa minuutissa! Se sopii lähes kaikkiin autonostureihin, maanrakennuskoneisiin ja satama- sekä kaivostyökoneisiin. Nyt uutena on myös pienempi Vanne Welho, joka on optimoitu pienemmille renkaille, kuten kuorma-autoille ja laveteille. Laitteet ovat patentoituja, eikä yhtä kätevää laitetta löydy muualta maailmasta.

Apu o-renkaan vaihtoon

Vanne-Welhosta on myös suuri apu o-renkaan vaihdossa. Kun rengas vuotaa, yleisimmin syy on o-renkaan kuivumisessa tai siirtymisessä ja ruosteen aiheuttamasta vuodosta. Laitteen avulla o-renkaan saa poistettua ja vaihdettua pyörää irrottamatta. Vanne-Welholla riittää, kun päästää ilmat renkaasta ja puristaa lukitusrenkaan sisäänpäin, jolloin o-rengas tulee näkyviin ja se on helppo vaihtaa. Laite suojaa myös asentajaa renkaan täyttövaiheessa estäen lukkorenkaan lähtemisen lentoon.

 

Lataa käyttöohje tästä.

Copyright Rim Wizard  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia